Fiyat Artışları Sonrası Restoranlarda İftar Masaları Boş Kaldı
Restoranlardaki iftar menüleri enflasyonla uçarken bu yıl vatandaşlar oruçlarını evde açmayı tercih etti. Restoranlarda geçen ramazan ayına göre aradaki fark iki katına çıktı.
İstanbul’un birçok semtindeki lokanta ve lokantaların iftar saatinde boş olması dikkat çekti.
Esnafa göre iftar menülerindeki yüksek trend tamamen artan maliyetlerden kaynaklanmaktadır.
Bazı restoran sahipleri özellikle iftar menülerindeki fiyatları düşük tutarak müşteri çekmeye çalıştıklarını dile getirdiler.
Bakırköy’de bir lokanta çalışanı olan Umut Karabulut, maliyetlerle birlikte iftar menülerindeki fiyatların da arttığına dikkat çekerek, “Geçen yıla göre bu yıl ramazan ayında müşteri sayısı azaldı. Şu anda işler kötü. Bu yıl fiyatlar geçen yıla göre daha fazla arttı” dedi.
Beyoğlu’nda lokanta sahibi Orhan Boğdaycı, geçen seneye göre bu ramazanda ortamın daha sakin olduğunu belirterek, “Artan maliyetler fiyatları yükseltti. Bu durgunluğun da fiyatlardan kaynaklandığını düşünüyorum.”